Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 09. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

240 milliárd euró sem volt még elég Görögországnak

240 milliárd euró sem volt még elég Görögországnak

A görög válságkezelés újabb fordulójához érkezett. Az euróövezeti pénzügyminiszterek mai találkozóján a hétvégi IMF vizitet beszélik át. A görögöknek újabb 8,1 milliárd eurónyi hitelrészletre lenne szükségük.

Pénzt kaphatnak, de cserébe újabb fájdalmas lépéssorozatról kell dönteniük. Görögországnak több ezres létszámleépítésben kell megegyeznie a közszférában. Év végéig 4000 fő állami alkalmazottat kell elbocsátania, 25 ezer közalkalmazottat kell áthelyeznie valamilyen más, 'hasznos' területre, illetve 3500 helyhatósági alkalmazásban lévő rendőrt kell áthelyeznie a nemzeti fegyveres erőkhöz.

Az újabb leépítési hullám továbbterheli az amúgy is nyomasztó görög munkanélküliségi szintet. Az újabb és újabb megszorítások spiráljából egyelőre nem tud kitörni a görög gazdaság, és jelenleg nagyon bátor az a szakértő, aki a következő időszakra bármiféle javulást jósol, adj Isten görög gazdasági növekedésre számít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).