Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Június 21. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: infopest

A nyár legnyerőbb párosa – Rosé és lecsó

  A nyár legnyerőbb párosa – Rosé és lecsó

Az Egykettő Fröccsligetben június 21. és 29. között minden este a rosé és a lecsó ad egymásnak randevút.

Egészen pontosan Dúzsi Tamás pincészetéből, Szekszárdról érkeznek a fogyasztóktól a Rosékirály címet kiérdemelt borász roséi, melyeket világversenyeken már 15 éremmel is elismertek.

A hideg borokhoz pedig a világ különböző tájainak lecsói készülnek Gasztrokirálynő bloggerek prezentálásában. Az Anyakanyar a hagyományos, magyaros lecsót készíti, a Dolce Vita és a Rozmaring és csokoládé Olaszországba repít, a Két cica konyhája és a Házisáfrány arab-zsidó lecsóval, shakshukával készül, a Nesze!szer pedig nem tagadja meg magát, a franciás ratatouille az ő receptjük alapján készül majd a látványkonyhán.

Ma már a rosé teszi ki a Dúzsi Pincészet forgalmának jelentős részét. Június 21. és 29. között az Egykettő Fröccsliget vendégei Dúzsi Tamás új dizájnba öltöztetett „Roséim” hatos válogatását és ráadásként a Kékfrankos rosét kóstolhatják, a pincészet képviselőinek szakszerű tolmácsolásában. A kísérletező kedvűek egy este akár mind a 6+1 rosét megkóstolhatják - de nem akármilyen étkek után!

Estéről estére ugyanis ismert bloggerhölgyek ragadnak fakanalat, hogy lecsóvariációjukkal elkápráztassák a vendégeket. A lecsó egy olyan étek, amelyet vagy rajongva szeret, vagy elutasít az ember. A lecsó hagyományos magyar ételklasszikusnak számít, bár igazából a Balkán irányából indult felénk hódító útjára, a lecsó nevet mégis tőlünk ismeri a világ. A lecsó igazából egy zöldségragu, amelynek alapja mindenképpen vöröshagyma, zöldpaprika, és paradicsom, de kiegészíthető ízlés szerint tojással, rizzsel, kolbásszal, virslivel, szalonnával, és bármi mással is.

Legismertebb talán a padlizsánnal és cukkinivel készülő francia változat, a ratatouille, de egyes vidékeken babbal, gombával vagy akár krumplival is gazdagítják. Komoly vita forrása a lecsókérdésben a fűszerpaprika használata is, van, aki ragaszkodik hozzá, mások szerint csak elrontja az ételt. Most itt az alkalom, hogy a zamatos rosék bűvöletében estéről estére más lecsót kóstoljon meg a betérő!

Az Egykettő Fröccsliget heti programjában saját lecsójával mutatkozik be Bezselics Ildikó a Két cica konyhájából, Riedl Annamária, a Rozmaring és Csokoládé bloggere, Vrábel Kriszta a Dolce Vita Blog szerzője, a Nesze!szer bloggerei, Farkasházi Réka, az Anyakanyar egyik háziasszonya, és Házisáfrány Déri Szilvia. A hölgyek különleges lecsóreceptjeit az ízben legjobban illő rosé ajánlásával az Egykettő Fröccsliget web- és Facebook-oldalán publikáljuk majd.

A hőmérő higanyszála a napokban tartósan magasan marad, érdemes hát előre betervezni, hogy az estéket melyik szabadtéri programon töltve adózunk a nyár örömeinek. Érdemes időben telefonálni asztalfoglalásért, és figyelni a programot, mikor kivel találkozhatnak a Belváros legszebb fedett átriumában!

Bővebb információ, részletes program: www.egyketto.eu

Címkék: gasztro, lecsó, program, rozé

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.